help , ik heb net een nieuw hondje in huis !

dit is website van hondenschool de Trouwe Geleider

Proficiat ! Als u hier bent heeft u waarschijnlijk beslist om toch een hondje te nemen. Een ingrijpende beslissing. Het was er eerst niet en nu eist die aandachttrekker plots veel van u tijd op.

Waarschijnlijk heeft u veel vragen over grote en kleine dingen. Misschien is het uw eerste hondje en kunt u best wat begeleiding gebruiken.

Wij zijn  ervan overtuigd, de tijd dat u nu in uw hondje investeert, krijgt u terug in qualitytime en onvoorwaarlijke liefde.

Het is goed dat u hier op deze pagina beland bent. Waarschijnlijk vindt u de stap naar een hondenschool net iets te groot en daarom bent u nu hier.

Neem daarom rustig dit artikel door, wij trachten u wat wegwijs te maken in de hondenschool van Nazareth en hopen u snel te mogen ontmoeten op één van de infosessies.

Wij starten steeds met een infoles. Daarvoor kan u geheel vrijblijvend contact opnemen via de link: http://detrouwegeleider.be/inschrijving-nieuw-lid/

Wij laten u kennis maken met de club, tonen u de pleinen , geven u wat praktische informatie en trachten uw vragen te beantwoorden.

De infosessie is vrijblijvend, u hoeft geen lid te worden. Mocht u beslissen om het eens te proberen dan kan dat via een proeflesje.

Dan verwachten wij dat u een kwartierje voor aanvang van de les uw wagen rustig parkeert op de ruime, afgesloten parking.
Dat geeft u de tijd om uw hondje uit de auto te halen en het aangelijnd naar de plasplaats te brengen. Geef de pup even de tijd te wennen en een plasje te doen. Nadien haal je uw toegangskaartje af in de kantine.
Daarna ga je samen met uw hondje naar het lesterrein. Daar wordt u opgewacht door een aantal instructeurs die u verder zullen begeleiden.

Heel belangrijk , wees gerust, er zijn geen loslopende honden op de hondenschool , maar een (eerste) schooldag kan best indrukwekkend zijn voor hond (en geleider). Uw hondje zal dit zeker aangeven maar misschien zult u dit niet merken. Een gouden raad , hou zeker 3 meter afstand met andere hondjes. Uw hondje is waarschijnlijk nog niet gewend om met andere honden om te gaan, geef het voldoende ruimte. Uw hondje is aangelijnd en u bepaald zijn of haar persoonlijke ruimte, hou daar aub rekening mee.

De les wordt u verder aangenaam gemaakt door gebreveteerde instructeurs en instructeurs in opleiding. Kom na de les gerust iets drinken in de kantine. Er hangt heel wat informatie en onze medewerkers maken er graag tijd voor een praatje en antwoorden op uw vragen.

Als u dit bevalt kan u lid worden ( voor prijzen zie informatie voor starters en gasttrainers).

De hondenschool is verbonden aan Sint Hubertus
( https://www.kmsh.be/de-kmsh/ ) en dat wil zeggen dat wij een aantal richtlijnen volgen. Vooreerst zijn er verschillende klasjes in de hondenschool.

Het eerste klasje is het klasje van de kleine pups tot 4 maand. Daar start u. Eenmaal uw hondje 4 maand is komt u in het klasje van de grote pups tot 6 maand en vervolgens gaat u over naar klasje ‘groep 1. Vanaf hier gebeurt de overgang naar ieder volgend klasje via een testje.
De klasjes pups en groep1 zijn louter gericht op opvoeding. We leren het hondje aandacht krijgen voor u en we leren u uw hondje beter te begrijpen. Het hondje wordt er sociaal met andere hondjes en mensen en leert er alle obstakels ( toestellen ) op een hondvriendelijke manier kennen die het in het dagelijk zal tegen komen.

Daarna volgt nog groep2 en groep3. Vanaf groep2 starten we met africhting. Vanaf nu zullen mensen u in de straat aanspreken en opmerken dat u naar de hondenschool gaat. Eenmaal in groepje 2 kan uw hondje rustig naast u aan de lijn lopen , komt het onmiddellijk als u roept , kan het rustig naast u blijven zitten of liggen en kunt het zelfs vanop afstand naar zijn mand sturen. U merkt het, u bent klaar voor een aangename wandeling die eindigd op een terrasje.

In groepje 3 motiveren wij u om een test van sociaal gedrag af te leggen en om een Sint Hubertus brevet te halen, dé sublieme beloning van al uw inspanning en inzet en misschien de poort tot meer.

Inderdaad, na het brevet hoeft het niet te eindigen. Waarschijnlijk heeft u inmiddels zoveel plezier gehad samen met uw hondje en heeft u nieuwe vrienden gemaakt die u motiveren om samen verder te komen trainen.

Na het brevet kunt u verder trainen en kiezen voor een recreatieve groep of toch misschien toch liever voor de wedstrijdgroepen. Maar daarvoor is het nu nog veel te vroeg, laten we eerst genieten van onze pup.

Hopelijk tot op de infosessie.